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Foto: Matthias Friel

Food, Identity and Mobility - A Taste of Power - Einzelansicht

Veranstaltungsart Seminar Veranstaltungsnummer
SWS 2 Semester WiSe 2019/20
Einrichtung Institut für Anglistik und Amerikanistik   Sprache englisch
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Belegungsfrist 01.10.2019 - 20.11.2019

Belegung über PULS
Gruppe 1:
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    Tag Zeit Rhythmus Dauer Raum Lehrperson Ausfall-/Ausweichtermine Max. Teilnehmer/-innen
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Seminar Do 12:00 bis 14:00 wöchentlich 17.10.2019 bis 06.02.2020  1.19.1.22   26.12.2019: 2. Weihnachtstag
02.01.2020: Akademische Weihnachtsferien
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Kommentar

Not only are we what we eat, what we eat depends very much on who we are. Examining diet guides, cookbooks, nutritional advice, dining scenes in literature and movies etc., this course investigates how culinary discourses participate in the making of identity - with particular focus on the 19th to 21st century. British cookbooks and culinary/domestic accounts offer manifold access to analysis of the construction of gender in diet advice and cookbooks, the political agenda of food and minority cuisines, and the marking of class through food and concepts of domestic regime. The journey through the culinary and domestic cultures also introduces methods and theories of cultural studies in general, thus equipping students with the instruments to approach popular or expert discourses in an informed and analytical fashion.


Strukturbaum
Keine Einordnung ins Vorlesungsverzeichnis vorhanden. Veranstaltung ist aus dem Semester WiSe 2019/20 , Aktuelles Semester: SoSe 2024